Voor zelfbouwers

 

Voor ervaren doe-het-zelvers is het bouwen van een leemkachel goed te doen: leem is een materiaal dat telkens opnieuw te gebruiken is waardoor je altijd correcties in je werk kan aanbrengen.  Maar alleen handigheid is niet genoeg. Kennis over schone verbranding, stroming en afkoeling van rookgassen, warmteopslag, schoorsteentrek, materiaalgebruik is ook noodzakelijk. En uiteraard moet je ook de veiligheid in de gaten houden; rookgassen wil je absoluut niet in je woning hebben en er is een uitgebreide regelgeving voor wat betreft brandveiligheid.  

Wil jij zelf je eigen leemkachel bouwen? Dan help ik jou daar graag bij op weg. Ik kan je vanuit mijn jarenlange ervaring adviseren bij het bepalen van het ontwerp, de materiaalkeuze en de warmtebehoefte. Verder kan ik alle materialen leveren en jou zo nodig helpen bij de bouw.

Als je een Ortner verbrandingskamer aanschaft, dan krijg je daar van mij één dag bouwbegeleiding bij. Zo krijgt jouw bouwproject een goede start én ben je er zeker van dat het met de kern van je kachel goed zit.

Voor gietijzeren kachelonderdelen, vuurvaste chamotte en isolatiemateriaal kan je ook bij mij terecht. Klik hier voor het assortiment

Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.