Voor zelfbouwers

 

Voor ervaren doe-het-zelvers is het bouwen van een leemkachel goed te doen: leem is een materiaal dat telkens opnieuw te gebruiken is waardoor je altijd correcties in je werk kan aanbrengen.  Maar alleen handigheid is vaak niet genoeg. Kennis over schone verbranding, stroming en afkoeling van rookgassen, warmteopslag, schoorsteentrek, materiaalgebruik is ook noodzakelijk. En uiteraard moet je ook de veiligheid in de gaten houden; rookgassen wil je absoluut niet in je woning hebben en er is een uitgebreide regelgeving voor wat betreft brandveiligheid.  

Wil jij zelf je eigen leemkachel bouwen? Het groene vuur helpt jou daar graag bij op weg. Vanuit jarenlange ervaring kunnen wij adviseren bij het bepalen van het ontwerp, de materiaalkeuze en de warmtebehoefte. Verder levert Het groene vuur alle materialen en kan jou zo nodig helpen bij de bouw.

Als je een Ortner verbrandingskamer aanschaft, dan krijg je daar één dag bouwbegeleiding bij. Zo krijgt jouw bouwproject een goede start én ben je er zeker van dat het met de kern van je kachel goed zit.

Voor gietijzeren kachelonderdelen, stookdeuren, vuurvaste chamotte, mortels en isolatiemateriaal kan je terecht in de winkel. Klik hier voor het assortiment

Als je een Rocket Mass Heater of Rocket Stove wil bouwen kunnen wij jou de materialen leveren.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.