Ortner, dé massakachel

Het hoge rendement van een leemkachel begint bij een superieure verbranding van het hout. Hierin heeft Het Groene Vuur een perfecte samenwerking gevonden met de Oostenrijkse kachelfabrikant Ortner.

Ortner is specialist op het gebied van massakachels en heeft een breed assortiment aan stookruimtes die ruimschoots voldoen aan de strengste milieueisen van Europa voor wat betreft schone verbranding en uitstoot van fijnstof (Umweltzeichen UZ37, BIMSchV 2. Stufe 2015 en LRV Schweiz). Deze kachels zijn de beste in hun soort en niet voor niets voeren zij de slogan: “Der Speicherofen”. 

Een Ortner stookruimte onderscheidt zich door het gebruik van hoogwaardige materialen,  een deur met dubbele beglazing en een kindveilige sluiting, éénhendelbediening voor de luchttoevoer en een schitterend vlambeeld.

De stookruimte van Ortner is een zogenaamde Grundofen: je stookt niet op een rooster maar op een dichte vloer. De verbrandingslucht wordt aangevoerd via de binnenwand van de stookruimte op de plaats waar het vuur zuurstof nodig heeft. Daarnaast zorgt een luchtstroom langs de deur voor een schone ruit.

Wil je meer weten over deze kachels? Neem gerust contact op.

Round Basic Kachelofen

Foto: Round.at